Gebruiksvriendelijk

Gebruiksvriendelijk

Bussen en touringcars zorgen er zowel op het platteland als in de stad voor dat inwoners en toeristen zich op een alomvattende en duurzame manier kunnen verplaatsen. Door hun flexibiliteit en marktinzicht kunnen private vervoersondernemingen de publieke vervoersdiensten die ze verstrekken aan de behoeften van het reizigerspubliek aanpassen.

Belangrijke randvoorwaarden voor mobiliteit

Aangezien ze wereldwijd integraal deel uitmaken van het sociale netwerk van gemeenschappen, vormen bussen en touringcars een heuse navelstreng met de arbeidsmarkt, het onderwijs, de vrije tijd en het toerisme.

Zonder bussen en touringcars zouden heel wat mensen, onder wie zij die niet willen of kunnen rijden, ingrijpend in hun werk- en vrijetijdsmogelijkheden worden beperkt.

Nationale onderwijssystemen maken wereldwijd massaal gebruik van bussen en touringcars voor schoolreizen, culturele activiteiten, sportactiviteiten, enz.

Bussen en touringcars vormen ook een perfecte aanvulling op andere vervoermiddelen door pendelaars of reizigers via het treinstation of de luchthaven van hun vertrekpunt tot op hun eindbestemming te brengen!

Moderne informatiesystemen helpen passagiers om de juiste bus of touringcar op het juiste moment te vinden en helpen bestuurders om zelfs in het buitenland de juiste weg te volgen.

Belangrijke randvoorwaarden voor mobiliteit

De kwaliteit en flexibiliteit van vervoerdiensten per bus en touringcar zijn des te belangrijker als randvoorwaarden voor mobiliteit omdat ze betaalbaar zijn voor iedereen. Daardoor zijn ze bij uitstek het vervoermiddel voor burgers en huishoudens met een laag inkomen.

Flexibiliteit, betrouwbaarheid, kwaliteit en comfort zijn belangrijke kenmerken van bussen en touringcars. Moderne, lage bussen zijn gemakkelijk toegankelijk en bijzonder goed geschikt voor de behoeften van kinderen en personen met een handicap of beperkte mobiliteit.

In Europa heeft 50% van de bejaarden (50 miljoen) geen auto of rijbewijs en zij rekenen op bussen en touringcars voor hun culturele en toeristische uitstappen of gewoonweg voor hun boodschappen. 40% van de Europese huishoudens heeft geen eigen auto en is afhankelijk van het openbaar vervoer, o.a. per bus en touringcar, om mobiel te blijven.

Voor meer dan 14 miljoen Amerikaanse plattelandsbewoners zijn touringcars het enige beschikbare middel van interstedelijk vervoer, aangezien vliegtuigen en treinen daar niet komen.

Comfort, kwaliteit en gemak

Moderne touringcars bieden op maat gemaakte diensten om tegemoet te komen aan de eisen van woon- werkverkeer, pendeldiensten, reisorganisatoren, reizigers en toeristen: van kleine minibussen en middelgrote touringcars tot dubbeldekkers met 80 zitplaatsen en superieure touringcars van executiveclass … Kortom, er zijn bussen en touringcars voor elke gelegenheid, ongeacht de vereiste grootte en hoeveelheid.

Tevredenheidsgraad van 90%

Bussen en touringcars zijn zeer gemakkelijk aanpasbaar; ze zijn de meest flexibele middelen voor collectief personenvervoer. Ze brengen klanten rechtstreeks naar hun bestemming, zonder wachttijden of overstappen. Ze kunnen je zelfs bij jou thuis ophalen. Klantenonderzoeken in de sector wijzen geregeld op een hoge tevredenheidsgraad: 89% van alle bus- en touringcarreizigers in het VK en 91% van alle touringcarreizigers in Duitsland was tevreden of zeer tevreden met hun busrit.