Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

 

Kan ik een touringcar huren en wat kost dat?
De touringcar is hèt uitgelezen vervoermiddel voor als u met meerdere personen op stap wilt. Het is veilig, comfortabel, milieubewust en bovenal, meestal, gezellig. Het kosten voor de huur is afhankelijk van een aantal factoren, zoals van hoe laat tot hoe laat, hoeveel personen, welke datum en dag en het type bus. Klik hier voor een vrijblijvende prijsopgave.
Kan ik een touringcar huren zonder chauffeur?
Nee, dat wettelijk niet toegestaan. De bestuurder van de bus dient een arbeidsovereenkomst te hebben met de eigenaar- / vergunninghouder van de bus.
Is Ahrens Travel een Keurmerk Touringcarbedrijf?
Ahrens Travel is een door de IRU gecertificeerd Touringcarbedrijf en voldoet tevens aan de eisen die de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf stelt aan vervoersbedrijven.
Zijn we verzekerd bij een reis met de touringcar?
Ja, in de touringcar bent u verzekerd. Dit is zelfs wettelijk verplicht. Deze verzekering is geldig als u in de touringcar bent. Zodra u uit bent gestapt is deze verzekering uiteraard niet meer van toepassing. Hiervoor kunt u veelal (bij ons) een reisverzekering afsluiten.
Hoe zien de touringcars van Ahrens Travel eruit?
Standaard zijn al onze touringcars licht blauw en voorzien van een logo van Ahrens Travel. U kunt natuurlijk ook uw eigen logo/reclame op onze touringcar opbrengen door middel van een sticker o.d.
Hoeveel zitplaatsen heeft een touringcar?
Ahrens Travel heeft een gevarieerd wagenpark met bussen en touringcars van 15 tot 75 zitplaatsen. Voor een overzicht van ons wagenpark klik hier.
Wat is de stoelafstand in de touringcar?
Onze touringcars zijn voorzien van de volgende stoelafstanden:

Tourist Class betekend dat de onderlinge stoelafstand 75 cm is, de stoel is 30 graden verstelbaar en de voetsteun is ook verstelbaar.

Comfort Class betekend dat de onderlinge stoelafstand 85 cm is, de stoel is 35 graden verstelbaar en de voetsteun is ook verstelbaar.

Royal Class betekend dat de onderling stoelafstand 94 cm is, de stoel is 45 graden verstelbaar en de voetsteun is ook verstelbaar.

Vrijwel alle touringcars staan standaard op Comfort Class bezetting. Met deze bezetting heeft u meer dan genoeg beenruimte, comfort en bewegingsvrijheid.

Mogen kinderen op schoot in de touringcar?
Kinderen t/m één jaar mogen bij een volwassene op schoot. Kinderen van twee jaar of ouder moeten gebruik maken van een eigen stoel.
Mogen 3 kinderen op een 2 persoonsbank?
Nee! Ieder dient een eigen zitplaats te hebben en de aanwezige veiligheidsgordel te dragen. Het gaat om de veiligheid van uw (en die van anderen) kinderen.
Hoeveel bagage mag ik meenemen?
De bagageruimte van een touringcar is qua afmeting beperkt dus stem dit vooraf af zodat er een grotere touringcar of wellicht een bagageaanhangwagen kan worden ingezet. Het gewicht van de koffer of rugzak mag maximaal 20 kilo bedragen.
Wat mag ik niet meenemen in de touringcar?
Het is verboden drugs, explosieven, wapens, zuurstofflessen of gevaarlijke stoffen in de bagage te vervoeren of anderszins zelf bij zich te hebben.
Mogen (huis)dieren mee in de touringcar?
In principe is dit niet toegestaan. Tenzij u hiervoor vooraf bij ons toestemming heeft gevraagd en schriftelijk heeft gekregen.
Heeft de touringcar een toilet, koffieapparaat, dvd etc.?
Standaard heeft elke touringcar van Ahrens Travel klimaatregeling en een audio-installatie. Luxe Touringcars zijn voorzien van: toilet, koffieapparaat, koelkast,dvd speler en Digitenne.
Kan mijn rollator / rolstoel / scootmobiel mee in de touringcar?
Ja, dat kan. Een rollator kan opgevouwen onderin de touringcar vervoerd worden. Voor een opvouwbare scootmobiel en opvouwbare rolstoel geldt hetzelfde. Als u met een (electrische) rolstoel/scootmobiel de touringcar in moet, kunt u onze rolstoel touringcar reserveren. Deze is voorzien van een lift en de mogelijkheid met de rolstoel in de bus vervoerd te worden.
Wat is de maximum snelheid van een touringcar?
Alle touringcars van Ahrens Travel kunnen en mogen 100 km/u. De touringcars kunnen ook echt niet sneller omdat ze wettelijk zijn begrensd en de tachografen zijn geijkt. Voorts moet de chauffeur zich houden aan de aangegeven maximum snelheid. De gemiddelde snelheid is niet veel lager als van een personenwagen. Een touringcar mag overigens ook inhalen waar dit voor vrachtwagens niet is toegestaan.
Hoe lang mag een chauffeur rijden?
Dit is geregeld in het Arbeidstijdenbesluit, in de volksmond ‘rijtijdenwet’. Deze is verdeeld tussen werktijd en rijtijd. Onder werktijd wordt alle tijd verstaan, dat een chauffeur aan het werk is inclusief wachttijd, pauzes en rijtijd. Zo wordt bijv. de wachttijd bij de Efteling, gerekend als werktijd. Rijtijd is de werkelijke tijd dat een chauffeur aan het rijden is. Stilstaan in een file is rijtijd. De rijtijdenwet kent veel mitsen en maren maar in grote lijnen mag een chauffeur per dag 9 uur rijden en maximaal (incl. rijden) 13 uur werken. Daarna dient er verplicht een periode van 11 uur aaneengesloten rust te zijn. Deze rusttijd mag, onder strikte voorwaarden, incidenteel worden ingekort naar 9 uur. Op de site van het IVW (Inspectie Verkeer en Waterstaat) treft u alle in’s en out’s van deze wetgeving.
Mag er gerookt worden in de touringcar?
Sinds de wijzigingen in de tabakswet mag er in het geheel NIET meer worden gerookt in de touringcar.
Verricht Ahrens Travel onderhoud aan haar touringcars?
Ahrens Travel beschikt niet over een eigen werkplaats maar onze touringcars worden door Bovag erkende dealers perfect onderhouden . Dankzij tijdig preventief onderhoud verkeren onze touringcars altijd in optimale staat. Dat is een blijvende garantie voor een veilige en prettige reis.
Kan Ahrens Travel een koffiestop, lunch en/of diner organiseren?
Ja, geen enkel probleem. Door ervaring in het organiseren van dagtochten heeft Ahrens Travel een uitgebreid netwerk van restaurants in binnen- en buitenland.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.ahrenstravel.nl/faq/