Dickens Festijn 2015

Ahrens Travel Blog, Nieuws

Dickens Fetival Header

Kerstdagtocht 2015 naar Deventer

Ahrens Travel organiseert ook dit jaar weer een Kerstdagtocht. Deze keer niet naar een van de bekende Duitse markten maar naar het prachtige Deventer, in Dickenssferen.

De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum. In het historische Bergkwartier komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden.

Het Dickens Festijn in Deventer wordt nationaal en internationaal erkend als een kerstevenement van bijzondere allure en kwaliteit. Het Dickens Festijn is beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur en wordt jaarlijks bezocht door ruim 150.000 bezoekers. De toegang is gratis.

[vimeo https://vimeo.com/55684639

In het kader van de 25e editie van het Dickens Festijn is in de Bergkerk van 17 december t/m 10 januari een speciale expositie te zien met als titel ‘Het Verhaal van Kerst’: het oorspronkelijke kerstverhaal in het grootste kerstdiorama van Europa (www.kerststalinfriesland.nl), naast de verbeelding van het kerstverhaal van Charles Dickens. Toegang: € 2,-.

De jaarlijkse kerstmarkt in de Grote of Lebuinuskerk vindt plaats van donderdag 17 t/m zaterdag 19 december. Op de Brink vindt op 19 december de wekelijkse warenmarkt plaats en op 20 december is er een markt in kerstsfeer. Op 20 december is het Kerstkoopzondag in de binnenstad. Daarnaast vinden er op zondag 20 december onder de titel ‘Deventer Kerststad’ gratis toegankelijke concerten plaats in de Grote of Lebuinuskerk en de Broederenkerk met deelname van koren en muziekverenigingen uit Deventer en omgeving.

De vertrektijden zijn vastgelegd maar met wie je de dag gaat doorbrengen is voor ieder zelf in te vullen. Het lijkt ons leuk om ook ’s avonds de gelegenheid te bieden om in Brugge in de juiste Kerstsfeer te komen. Zorg er wel voor dat je op tijd terug bent bij onze luxe touringcar!

Hierbij de gegevens op een rij:

Dag: Zaterdag 19 december 2015
Prijs: Per persoon bedragen de kosten € 15,00 (incl. een kop koffie/thee op de heenreis)
Vertrek: 09.00 uur vanaf Hilversumse Meent (bushalte t.o. Wandelmeent)
09:15 uur vanaf NS station Bussum Zuid (parkeerterrein voor grote voertuigen)
Aankomst: Circa 10:30 uur in Deventer
Lunch/diner: Op eigen kosten en zelf accommodatie opzoeken
Vertrek terugreis: 17.00 uur vanaf Deventer
Thuiskomst: Verwachte aankomst in Bussum om ca. 18.00 uur

Als u met ons mee wil, vul dan onderstaand deelnameformulier in. Graag willen wij de aanmelding + € 15.00 per persoon ontvangen vóór 10 december 2015. Bij groepsaanmelding van > 10 personen de 11e persoon gratis! Verschuldigd bedrag o.v.v. “Kerstdagtocht 2015” over te maken naar rek.nr. NL52RABO 0343777401 t.n.v. Ahrens te Hilversum.

Bij te weinig deelname wordt de dagtocht geannuleerd en worden de ontvangen gelden uiteraard retour gestort.

Deelnameformulier:

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Adres

Postcode

Woonplaats

Telefoonnummer

Aantal personen

(bovenstaande tekst kwams deels van de site van het Dickens Festijn)